Hoppa till sidans innehåll

Resebidrag


Stöd för tävlingsresor till fastlandet

Grunden för SGRK:s resestöd (båtresor) till tävlingar utanför Gotland är att vi följer de regler och ersättningsnivåer som fastställs av Gotlands Idrottsförbund, Gotlands Ridsportförbund, Destination Gotland och i vissa fall Region Gotland.

Så bokar man en resa

 • Alla tävlingsresor måste bokas via klubben genom This is a mailto link. Även resor till fastlandsträningar bör bokas via klubben, dels för att det blir lite billigare för dig som reser eftersom ni får så kallad Idrottsrabatt men också för att marknadsbidraget från Destination Gotland till ridsporten ökar om det är många bokningar i den officiella statistiken. 

  När vi bokat din resa skickas en bokningsbekräftelse och en betallänk, via e-post och/eller sms, till dig som ska resa, alltså precis som när du reser privat. Ansvarig för resebokningarna i klubben är Malin Lundgren, This is a mailto link. Skicka gärna ett sms till Malin på 070-741 34 23 när du mailat till This is a mailto link för snabbare hantering. 

Observera att du själv måste betala resan direkt till Destination Gotland senast det datum som anges på betallänken. Om det är nära inpå avresa är det bäst att betala med kort via DG:s hemsida. Har du inte betalat resan i tid släpps du inte ombord.

Om- eller avbokningar ombesörjs av den resande själv i direkt kontakt med Destination Gotland.

Så får man resebidrag

 • Stödet omfattar endast resa till tävling (ej träningar) som godkänts av Svenska Ridsportförbundet. Stödet gäller för ryttare, en medhjälpare och fordon. Kuskar får stöd för två medhjälpare.
 • Resestödet betalas i efterskott halvårsvis. För att kunna få ut resestöd måste ett kvitto på bokningsbekräftelse samt betalning skickas till This is a mailto link eller Frida Karlqvist, Liffride stånga 435, 623 60 Stånga.
 • Stöd för resor gjorda mellan 1 januari och 30 juni betalas ut på hösten. Kvitto skall skickas senast 30 juni. Stöd för resor gjorda mellan 1 juli och 31 december betalas ut på våren. Kvitto skall skickas in senast 31 december.
 • Nivån på stödet beslutas av Gotlands Idrottsförbund och Region Gotland i efterhand. Det går med andra ord inte i förväg att veta hur stort stödet blir.
 • För att kunna få resestöd måste man ha uppfyllt hela sin arbetsplikt.
 • Det finns ingen begränsning i hur många resor man kan göra under en säsong.
 • Det finns inga villkor på vilka klasser man måste tävla i.
 • Det får inte finnas motsvarande tävlingar/klasser på Gotland under de datum man reser.
Uppdaterad: 14 JUN 2020 10:31 Skribent: Kajsa Melin
Epost: This is a mailto link

 

 

 

SISU

 

Gangvide Farm logo

 

 

Stenstu Kvarn

Gotlands Södra Härads

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Södra Gotlands Rid och Körklubb - Ridsport
Frida Karlqvist, Stånga Liffride 435
62360 Stånga

Kontakt:
Tel: 0703249919
E-post: This is a mailto link...