Hoppa till sidans innehåll

Beslut om omedelbara åtgärder för HORK:s medlemmar.

27 JAN 2014 16:31
Region Gotland har, som ni säkert både hört och sett, lagt ett förslag som kommer att förändra alla bidrag till klubbar och föreningar.
Vem ska få , vilka summor som ska fördelas och hur utbetalningsperioder ska se ut.
HORK:s styrelse ser sig tvungna att omedelbart göra förändringar I våra bidrag för att bibehålla klubbens ekonomi i balans.
Det nya förslaget kommer att innebär en stor ekonomisk börda för den enskilda klubben. För att klubben möjligen ska kunna fortsätta att betala delar av båtresor och övriga bidrag måste vi redan nu se över ekonomin.
OBS! Allt detta gäller tills vidare. När vi får besked från regionen hur bidragen kommer att se ut för 2015 kommer det att på nytt tas upp I styrelsen för beslut.
  • Skapad: 27 JAN 2014 16:31

Från  24 januari 2014 gäller följande:

 

Båtresor –  Egenavgiften på 30 % gäller på alla resor.  Vuxna som tävlar I hoppning, fälttävlan och dressyr får endast bidrag till en vuxen person. Körning och distans får för två vuxna. Juniorer får ha en vuxen chaufför.  Senior ryttare som inte har körkort får söka  till styrelsen att man behöver ha en chaufför och ansökan behandlas precis som vid alla andra ansökningar, den kan både avslås och godkännas.

 

Fria båtresor -  som tidigara så ger vi fullt bidrag till dom resor vi får 100 % för. SM och serier. Detta gäller under 2014.

 

Elitbidrag till ungdomarna – max 2000 kr per år, utbetalningsperioder blir två gånger per år, 31/6 och 31/12. För att erhålla sitt bidrag ska ryttaren/kusken ha uppfyllt de kriterier som finns sedan tidigare. För att få utbetalt 31/6 ska ryttaren/kusken ha gjort någon arbetsuppgift och lämnat in sina kvartalsrapporter (31/3 och 31/6). Om inte kvartalsrapporter finns inlämnade så utgår inget bidrag för perioden. Rapporten sändes till This is a mailto link . Har rapporter lämnats men inga arbetsdagar har utförts så får man vänta till 31/12 med att få sitt bidrag, då ska alla fyra kvartalsrapporter vara inlämnade (alltså även 30/9 och 31/12) och alla arbetsdagar etc ska vara gjorda för att få sitt bidrag.

Övriga kriterier gäller som tidigare.

Dom ungdomar som uppfyller kraven måste söka för 2014, ingen junior kommer att automatiskt föras in I elitbidraget. Senast 15/2 vill vi har in era ansökningar. Ni som har haft bidrag 2013 kommer inte att tas ifrån bidraget (om ni inte av någon anledning faller utanför grundkriterierna 2014)

 

Träningsbidrag –  kommer endast att delas ut till ryttare/kuskar t o m 20 år, max 500 kr/år, utbetalning två gånger per år (31/6 och 31/12) som tidigare ska ansökningar vara inne före träningen sker. För att få sitt bidrag den 31/6 ska ryttaren/kusken ha gjort någon arbetsuppgift, om detta inte skett får man vänta med hela summan till den 31/12 och alla arbetsdagar etc ska vara gjorda för att få sitt bidrag.

Övriga kriterier gäller som tidigare.

 

Träningsbidrag seniorer – varför delar inte klubben ut bidrag till seniorer? Klubben får inte in något bidrag för alla över 20 år. Den möjlighet som finns för seniorer är att ha aktiviteter för barn/ungdomar mellan 7 – 20 år,  och/eller  lärgrupper I HORK:s regi, då kan det finnas möjlighet att få bidrag till sina träningar. Är du intresserad av det så kontakta This is a mailto link för information hur vi tänkt där. Klubben MÅSTE öka sina aktiviteter för att vi ska vara säkra på att underhålla ekonomin. Därför kan det generera ett bidrag om ni hjälper till med detta.  Det kan vara att en grupp (minst 3 st) rider  till att ni har hästlekis I köket. Helt enkelt en aktivitet som knyter an till ridsporten.

 

Mästerskapsbidrag -  500 kr ger klubben I bidrag för start vid ett mästerskap, SM, NM osv. Max två mästerskap per år och ryttare/kusk.

 

 

För er som har funderingar kring detta beslut kontakta någon av oss I styrelsen så ska vi försöka reda ut era frågor. Vi beklagar att vi måste göra dessa ändringar men vi månar om att vår klubb ska överleva.

Styrelsen är överens om att om det visar sig att bidragen ger överskott så kommer det att gå tillbaka till Er som sökt/använt resor, bidrag osv.

Vi träffas snart på årsmötet och då kan vi diskutera kring regionens förslag för Er som inte vet vad det innebär.

 

Väl mött

Styrelsen

ordf

Helena Martell

 

Skribent: Cattis Jakobsson

 

 

 

SISU

 

Gangvide Farm logo

 

 

Stenstu Kvarn

Gotlands Södra Härads

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Södra Gotlands Rid och Körklubb - Ridsport
Frida Karlqvist, Stånga Liffride 435
62360 Stånga

Kontakt:
Tel: 0703249919
E-post: This is a mailto link