Hoppa till sidans innehåll

GULD i NM. Grattis Jossan!!!!

10 AUG 2011 10:12
Gotländskt Guld på NM i körning! Sverige tog hem förstaplatsen i ungdomsklassen när Nordiska Mästerskapen i körning avgjordes i helgen. I den vinnande trion av kuskar var två av dem gotländskor.
-Just nu njuter jag bara av att kunna titulera sig som nordisk mästare de kommande två åren, säger en glad Josefine Johannesson.
  • Skapad: 10 AUG 2011 10:12

Mästerskapet i körning avgjordes i norska Starum och det var första gången som ungdomsklassen fanns med i NM.

Trion som representerade Sverige bestående av gotländskorna Fanny Almgren och Josefine Johannesson med hästarna Alladin och Dilba samt norrländskan Tina Söderberg med hästen Hector gick ut starkt i den nya klassen och ledde tävlingen efter dagens första dressyr. -Vi hade höga förväntningar på mästerskapet men på kvällen efter första dagens tävlingar förstod vi att vi kunde slåss om guldet. Och då bestämde vi oss för att helt enkelt inte släppa ledningen, säger Josefine Johannesson.

Vilket oxå laget gjorde, efter andra dagens maratontävling hade de drygat ut den totala ledningen och efter en perfekt insats under sista dagens precision var guldet klart.

-Jag har fortfarande inte riktigt fattat det, säger Johannesson som fick tävla i U-NM för första och sista gången. -Nästa gång är jag för gammal men Fanny får köra ett U-NM till, säger hon.

Om två veckor börjar ungdoms SM och då får lagkamraterna möta varandra istället. -Vi tävlar i samma klass och då får vi se vem som är bäst. säger en glad Josefine Johannesson.

 

Skribent: Cattis Jakobsson

 

 

 

SISU

 

Gangvide Farm logo

 

 

Stenstu Kvarn

Gotlands Södra Härads

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Södra Gotlands Rid och Körklubb - Ridsport
Frida Karlqvist, Stånga Liffride 435
62360 Stånga

Kontakt:
Tel: 0703249919
E-post: This is a mailto link