Hoppa till sidans innehåll

Grattis Carro och Nell till Bronset i LagSM i fältttävlan!

24 SEP 2012 16:09
Lag-SM Fälttävlan 2012!

Team Allians.

Ett stort Grattis till Caroline Strömberg på Hercules samt Nell Perland på Black Jack för sitt Brons i LagSM i Fälttävlan.

Ett Jättestort Grattis till Carro och Hercules som även tog ett Brons individuellt!
Nedan följer Carros referat från SM-helgen!
  • Skapad: 24 SEP 2012 16:09

Fredag: Dagen för dressyrmomentet och banan stod mer eller mindre under vatten. Regnet öste ner och avtog inte någon gång under dagen. Jag skulle inte starta förrän 13.42 och vid den tiden var banan helt förstörd. Trots detta väder kunde inte Hubbe ha gått bättre, han halkade ett par gånger men skötte sig kanon annars. Ritten resulterade i fina 68,1% och vi hamnade på en sjunde plats av 38 anmälda individuellt. Resten av mitt lag gjorde kanonfina rundor också, Nell Perland och Black Jack red ihop 67,6% och hamnade tätt bakom mig i resultatlistan. Efter dressyrmomentet låg laget på en fin tredje plats, något som vi absolut inte hade väntat oss. Vi visste ju knappt vilka vi var i laget...

SM2      

Efter ritten, inga fyra vita ben längre! 

 

Mot kvällen sedan var det dags för invigning, vi åkte hem och lämnade Hubbe och satte på honom torra kläder. Tyvärr hann vi själv inte åka hem och byta om så vi stannade vid Lyckås Ridsport och köpte det billigaste de hade, jag stod ju ännu i mina blöta tävlingskläder och frös. Vi passade även på att köpa större broddar inför hoppningen dagen efter. Ville inte att han skulle halka inne på hoppbanan. Mot invigningen och leta rätt på mina lagkamrater som jag inte hade någon aning om hur de såg ut. Förutom Nell såklart. Men tillslut fann vi varandra och vi fick på oss våra fina lagjackor från Horze. Tyvärr blev alla bilder från invigningen suddiga men efteråt samlades vi och tog några lagbilder.

 SM10         

Här har ni Team Allians!!

(Fr vänster Anna Kallings Larsson - Eskiltunaorten, Patricia Hallberg – Nynäshamn, Adelina Breitholtz – Jump Club, Nell Sigemo Perland – HORK och CarolineStrömberg – HORK) 

 

Lördag: Dagen för hoppmomentet och jag tror inte jag var den enda som var nervös. Blir vanligtvis aldrig nervös men nu var det lite spännande. Det var Nell och jag som var först ut. Nell startade ett par ekipage innan mig och gjorde en kanonfin runda inne på banan. Kan tillägga att underlaget var riktigt hemskt där inne och regnet öste ner som dagen innan. Men Nell och Blackie lyckades hålla fokus och rida en felfri ritt. Sedan var det min tur, Hubbe är alltid väldigt skeptisk till olika underlag och det här underlaget var verkligen inte något han tyckte om. Men in på banan och göra sitt bästa. Ekipaget innan mig skenade förbi oss precis innan start och Hubbe blev jättestressad. Men hade inte så mycket val än att starta ändå, det blev ingen stilrunda men vi satte ytterligare en felfri ritt för laget och det var det som var det viktiga. De andra i laget skötte sig strålande igen och 4 av våra 5 ryttare satte nollan och Team Allians gick upp i ledning inför dag 3 och terrängritten!!

 SM6            

Hubbe på framhoppningen, det var ingen rolig framhoppning!

                    SM ställning

Skön känsla att få se denna resultatlista… J 

 

Senare på kvällen var det dags för ryttarfesten och Runsten hade ställt upp bord och dukat i hela ridhuset. Det blev en riktigt god trerätters och en seriös matkoma efteråt, så för att komma ur denna koma bestämde sig jag och Nell för att gå terrängbanan en gång till. Det var riktigt mörkt ute men det var skönt att få gå den en gång till när allt var 100% klart. Väl tillbaka kom vi lagom till efterrätten.

SM3 

En lagskål för den grymma insatsen hittills!!

 

Söndag: Tredje och sista dagen, dagen för terrängmomentet. Var lika nervös nu också. Pga vädret och underlaget hade de förlängt optimaltiden så man fick faktiskt rida ganska långsamt. Nell började och gjorde en kanonritt, tyvärr lite för fort så hon drog på sig 0,8 i tidsfel. Min tur och vi har aldrig gjort en sån fin terrängritt. De två första hindrena var han lite försiktig på men sedan hoppade han toppen! Bjöd på allting och tyckte det var jätteroligt. Det är alltid den bästa känslan som finns!     

SM4 

Mot starten i leran…

SM11 

Över hinder 5 graven…

 

3 ryttare av 5 räknas varav minst en måsta vara i P90 klass. Ett förargligt stopp på den första P90 ryttaren gjorde att vi halkade ner från toppen men den sista P90 ryttaren gjorde en felfri, säker runda men lite för lugn så hon drog på sig en hel del tidsfel tyvärr, hela 9.2 straff på tiden vilket är 23 sek över optimaltiden. För att förstå hur nära vi var toppen så var vi endast 1 sekund(!) (0,4 straff) från silver och totalt 3,75 sekunder (1,5 straff) från seger!!! Men vi klarade iaf SM-Brons med ett lag där vi aldrig träffats öht och som blev helt klart endast två dagar innan starten på fredagen…

SM8 

Ett väldigt glatt Brons-gäng som är toktaggade för revansch nästa år!

Min och Hubbes första SM-medalj och självklart kommer vi fortsätta kämpa för fler vårt sista år tillsammans. Jag och Hubbe kom också trea individuellt och Nell kom fyra. En riktigt lyckad helg med andra ord och vi ser fram emot nästa tävling i slutet av september där Hubbe och jag debuterar P90!

SM9 

Fina hingsten med dubbla gula rosetter…

 sm5

 

Nu hejar vi på Nell & Blackie som representerar HORK i stil SM i fälttävlan i mitten på september!!

 

Caroline Strömberg

 

Skribent: Cattis Jakobsson

 

 

 

SISU

 

Gangvide Farm logo

 

 

Stenstu Kvarn

Gotlands Södra Härads

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Södra Gotlands Rid och Körklubb - Ridsport
Frida Karlqvist, Stånga Liffride 435
62360 Stånga

Kontakt:
Tel: 0703249919
E-post: This is a mailto link