Hoppa till sidans innehåll

Jossan till NM

17 JUN 2011 11:00


HORK:s young driver kusk Josefine Johannesson är uttagen till Nordiskt mästerskap för ungdomar.
  • Uppdaterad: 10 MAJ 2016 23:00

Josefine sitter som ordförande i ungdomskommittén i Svenska Ridsportsförbundet och det är dem som har väckt frågan om att de ville att alla nordiska ungdomar skulle kunna få möjligheten att mötas i en egen ungdomsklass. Tillsammans med körkommittén så har de under vintern/våren drivit frågan och efter lite pysslande med regler osv så alla länder nu enats om vad som gäller.

Josefine har tillhört topp tre i flera år nu tillsammans med sin ponny Dilba men det vart inte självklart att de skulle bli uttagna eftersom Dilba skulle lämna plats åt Jossans nya häst Dubra för satsning mot senior landslaget, så meningen var att Dilba inte skulle tävla så mycket under 2011 med Jossan. Men när de startade i Gropen i mitten av maj så visade det sig att Dilba var i bra trim och då blev det aktuellt i alla fall.

Så nu får de tävla UNM och troligen USM också i år.

Tillsammans med gotländska Fanny Almgren och norrländska Tina Söderberg bildar de ungdomarnas landslag som skall representera Sverige i Starum, Norge 4 – 7/8. Dessa tre är ett starkt lag, samtidigt så har vi bara sett de Danska ungdomarna tävla i Sverige och de var duktiga men övriga länder har vi dålig koll på.

Målet är så klart medalj.

 

http://www3.ridsport.se/Tavling/Korning1/Nyheter/2011/07/SvenskaungdomarkorNMikorning/

Skribent: Cattis Jakobsson

 

 

 

SISU

 

Gangvide Farm logo

 

 

Stenstu Kvarn

Gotlands Södra Härads

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Södra Gotlands Rid och Körklubb - Ridsport
Frida Karlqvist, Stånga Liffride 435
62360 Stånga

Kontakt:
Tel: 0703249919
E-post: This is a mailto link