Hoppa till sidans innehåll

Medlemsbrev nr 2 - 2021

29 JUN 2021 16:38
Äntligen är klubbens verksamhet på gång som vanligt!
  • Uppdaterad: 29 JUN 2021 16:38

Under våren har vi kunnat genomföra ordinarie träningar men inte så mycket extra aktiviteter. Men nu så kan vi även arrangera andra aktiviteter och tävlingar. Vi har genomfört två hopptävlingar i juni och denna vecka har vi på onsdag körtävling i Gropen och 2-4 juli har vi dressyrtävling i Havdhem.
Den 6 juli kl 18 är det körtävling igen (maraton) i Gropen.
Eftersom vi inte vetat hur året skulle se ut med tävlingarna har vi inte gjort något arbetsschema. Det kommer att komma ut ett som gäller från augusti och framåt. Så de tävlingar vi har fram till dess kommer medlemmarna att få rycka in och vara funktionär med kort varsel. Om man skall arbeta blir man kontaktad av någon från kommittéerna.
De åtaganden vi har för alla ryttare och kuskar som tränar/tävlar för vår klubb är att de skall arbeta som funktionär på 2–3 av klubbens arrangerade tävlingar samt på två arbetsdagar för att kunna söka bidrag för resor, träningar samt licens.
Har man inte möjlighet att komma på de arbetsdagar vi har tar man kontakt med Emma Jansson på sms mobil 073 374 49 81 eller via Messenger så får man uppgifter att utföra i Gropen eller Havdhem som motsvarar arbetsdagarna.

Prova på dag + clinic i WE + riddarträning

WE kommittén kommer söndagen 18 juli att anordna en prova på dag/clinic i WE för Gemma Johnsson och riddarträning för Anders Månsson på vår anläggning i Havdhem. Alla är välkomna oavsett erfarenhet och ålder. Mer info om detta kommer på klubbens hemsida, fb och instagram. https://www.sgrk.nu/Nyheter/Egnanyheter/

Käpphäst dressyr/käpphästhoppning/vattenkrig

Lördag 17 juli kl 14.00 – 18.00 bjuder ungdomssektionen in till eftermiddag för klubbens medlemmar som är 12 år och yngre. Det kommer bli lite olika aktiviteter som käpphästdressyr, käpphästhoppning, vattenkrig m m. Ta med käpphäst om ni har plus ev ombyte.
Vi avslutar med att bjuda på hamburgare.
Sista anmälningsdag är den 12 juli. Meddela ev allergier. Kostnad 50 kr.
Anmäl till Maja Casanova 0767 68 23 72

SGRK ungdomsläger

Den 9–11 augusti arrangeras årets ungdomsläger i Sudergutarnas ridhus i Havdhem. Lägret kommer att fyllas med aktiviteter både med och utan häst. Alla deltagare måste ha egen häst med sig. Under lägret kommer ryttarna att rida två pass i hoppning och dressyr. Tränare i dressyr kommer att vara Anna Jansson och i hoppning Zarah Strange.
Under lägret bor ryttare och hästarna kvar på anläggningen, ryttarna i den inglasade läktaren och hästarna i små hagar utanför.
Kostnaden för lägret är 1000 kr. Föräldrarna inhandlar och lagar en lunch eller middag. Ungdomssektionen står för arrangemanget av själva lägret och de kommer även att anordna ev. kringaktiviteter.
Anmälan görs genom mejl till This is a mailto link. Skriv namn på ryttare och häst samt vilken nivå ekipaget ligger på och ev. allergier. Sista anmälningsdag är 18 juli, anmälan är bindande fr.o.m. den 18 juli. Man måste vara medlem i klubben för att delta.
Vid frågor/info kan ni ringa Emma 0733 79 49 81.
Hjärtligt välkomna/SGRK Ungdomssektion

Vi i Stallet

Vill du som under året ska fylla från 9 upp till 13 år lära dig mer om hästar? Då skall du anmäla dig till Vi i Stallet. Det är en lagtävling som är mellan klubbarna på ön. Det är mellan 3-5 deltagare i varje lag.
Inför tävlingen har US (ungdomssektionen) träffar med deltagarna. På träffarna tittar ni på filmer, spelar olika hästquiz m m.
Anmälan görs senast 31 juli till Elena Hallgren 0739 25 06 71.
Mer info om US aktiviteter finns på US instagramsida sodra_gotlands_us

Gropen

Nu är det klart med hur det kommer att se ut kring vår anläggning i Gropen. Vi landade aldrig i något avtal med den planerade driftsföreningen som var föreslaget under årsmötet. Därför kommer det under resterande del av 2021 fram tills årsmötet i februari 2022 att finnas en ”interimssektion” (tillfällig) som driver Gropen. På årsmötet 2022 föreslår styrelsen att vi bildar en permanent Gropensektion som ansvarar för drift och underhåll.
Det finns ett stort intresse att hjälpa till i Gropen, självklart är det viktigt att våra medlemmar känner sig välkomna och behövda. Har du som medlem intresse av att engagera dig i Gropen får du gärna höra av dig till kontaktpersonerna för Gropen. De går även att kontakta om du har några frågor kring anläggningen. Kontaktpersoner är:
Ewa Kolmodin Weijmar mobil 073 667 75 51
Tobias Mattsson mobil 070 869 91 49

SGRK Styrelse

F o m 1 augusti kommer det vara lite förändringar i SGRKs styrelse. Frida Karlqvist och Gittan Lundin kommer att avgå pga. personliga skäl. Styrelsen vill tacka dem för det goda jobb de gjort som styrelsemedlemmar under många år, både i HORK och SGRK.
Micke Jaresand kommer att ta över kassörsuppdraget fram tills nästa årsmöte. Mer info om vilka som sitter i styrelsen samt kontaktuppgifter finns på hemsidan https://www.sgrk.nu/OmSGRK/Styrelsen2021/.
Trevlig sommar / Styrelsen
Skribent: Kajsa Melin
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

SISU

 

Gangvide Farm logo

 

 

Stenstu Kvarn

Gotlands Södra Härads

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Södra Gotlands Rid och Körklubb - Ridsport
Emma Jansson, Hablingbo St Burge 529
62342 Havdhem

Kontakt:
Tel: 0733794981
E-post: This is a mailto link