Hoppa till sidans innehåll

Information från SGRK valberedning och revisorer

21 JAN 2021 13:56
  • Skapad: 21 JAN 2021 13:56

Vi som valberedning och revisorer är utsedda av Er medlemmar för att skapa de bästa förutsättningarna för en förening, som arbetar efter våra stadgar, värdegrund och är en mötesplats för alla oss som älskar hästar, rid- och körsport.

Vi har följt styrelsens arbete under året genom protokoll, deltagit på styrelsemöten och pratat med styrelseledamöter, vi kan konstatera att detta första år 2020 har inneburit ett intensivt arbete för vår styrelse, med olika arbetssätt och kultur från de sammanslagna föreningarna. Att vi sedan hamnade mitt i en pandemi, som har begränsat möjligheterna att träffas fysiskt, har hindrat arbetet med att hitta gemensamma värderingar och arbetssätt för den nya föreningen.

Efter att samtliga i styrelsen har gett valberedningen sin feedback på detta första år, har vi kommit fram till att vi behöver göra en ”halvhalt”. Det är ett par ledamöter som väljer att lämna styrelsen, styrelsen har upplevts för stor som grupp. Valberedningen kommer att föreslå en ny styrelse som består av de ledamöter som vill vara kvar; Emma Jansson, Frida Karlqvist, Mikael Jaresand, Kajsa Melin och Birgitta Lundin. Viktigt att vi bibehåller en kontinuitet, men tillsammans med styrelsen och våra revisorer anser vi att styrelsen behöver ledas av en ”extern” ordförande under 2021.

Vi vill ha hjälp med att hitta en person med erfarenhet från att arbeta med föreningar och har varit föreningsordförande, som kan ta ett uppdrag som ordförande för SGRK under 2021. Uppdraget är att, tillsammans med styrelsen, fortsätta arbetet med sammanslagningen av föreningarna för arbeta fram värderingar, strukturer och arbetssätt.

Valberedningen behöver utöver ovan hjälp med att få förslag på en person till en suppleantpost på 1 år, samt ett par personer till dressyr- och körkommittén. Generellt är det önskvärt med förslag på fler män, då vi har en övervikt av kvinnor på valda uppdrag.

Valberedning tar fortsatt emot förslag tom fredagen 5 februari och kommer presentera sitt förslag på styrelse, kommittéer och revisorer senast fredagen 12 februari.

Valberedningen i år består av följande personer;
Marika Strömberg, 0768-24 34 56, This is a mailto link
Anna Melander, 0706-93 65 90, This is a mailto link
Bodil Nordström, 0739-95 11 02, This is a mailto link
Jessica Kristiansson Engström, 0704-44 85 13, This is a mailto link

Årsmötet kommer som det ser ut nu att genomföras digitalt fredagen 19 februari, det ställer stora krav på oss alla. Vad som är viktigt för Er medlemmar att tänka på inför årsmötet är följande;

  • Röstberättigade på årsmötet är enligt stadgarna de som har betalt medlemsavgift under 2020 eller för nytillkomna medlemmar 2021 senast 1 månad innan årsmötet sista betalningsdag av medlemsavgiften var tisdagen 19 januari.
  • Du måste ha korrekta kontaktuppgifter i ”Idrott online” för att kunna rösta digitalt, har du till exempel inte fått mailet om ”Gropenföreningen” 2020-12-18 ska du maila Emma Jansson This is a mailto link för att uppdatera din mailadress.
  • Vill du påverka föreningen ska du skicka in en motion, det gör du senast fredagen 29 januari till Frida Karlqvist på mail This is a mailto link
  • Valberedning på 3 personer väljs på årsmötet på en period av 1 år, efter förslag från Er medlemmar. Förslag på namn kan lämnas i förväg till valberedningen eller på årsmötet.

Mer information inför årsmötet kommer via hemsidan och Facebook.

Södra Gotlands Rid- och Körklubb är en fantastisk förening med engagerade medlemmar, bra verksamheter i våra kommittéer och duktiga ryttare & kuskar. Tillsammans är vi starka!

Valberedningen                                                            Revisorer

Marika Strömberg                                                         Linda Hallgren

Anna Melander                                                             Tobias Mattsson

Bodil Nordström                                                           Göran Nyqvist

Jessica Kristiansson Engström

Skribent: Kajsa Melin
E-post: Adressen Gömd

 

 

 

SISU

 

Gangvide Farm logo

 

 

Stenstu Kvarn

Gotlands Södra Härads

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Södra Gotlands Rid och Körklubb - Ridsport
Emma Jansson, Hablingbo St Burge 529
62342 Havdhem

Kontakt:
Tel: 0733794981
E-post: This is a mailto link