Hoppa till sidans innehåll

Viktig info inför säsongen 2020

27 NOV 2019 16:35
Arbetet med sammanslagningen mellan HORK och HRK går enligt plan. I nedanstående text finns information som kan vara viktig att känna till inför kommande säsong.
 • Uppdaterad: 27 NOV 2019 16:35

Tävlingskommittéerna i de båda nuvarande klubbarna har under hösten bestämt datum för den nya klubbens tävlingar under 2020 vilka har godkänts av Gotlands Ridsportförbunds styrelse. Klubbarnas valberedningar samarbetar för att ta fram förslag på funktionärer i den nya styrelsen, tävlingskommittéer och andra funktioner.

Södra Gotlands Rid- och Körklubb (SGRK) kommer formellt att bildas i samband med HORK:s årsmöte i februari (vi återkommer med exakt datum). För dem som behöver söka tävlings- eller funktionärslicens för 2020 innan årsmötet ska göra det som ryttare, kusk eller funktionär i HORK. När den nya klubben är formellt bildad flyttas alla licenser och TDB-konton automatiskt över till SGRK.

Samma sak gäller för medlemsavgifterna 2020. Dessa betalas in till HORK:s bankgiro 727-3634 eller till Swish 123 223 9325. Medlemsavgiften för seniorer är 300 kr/år och för juniorer 225kr/år. Denna måste vara betald för att tävlingslicens ska kunna beviljas.

När den nya styrelsen och övriga funktionärer är tillsatta efter årsmötet påbörjas arbetet med nya stadgar, värdegrund, olika policys, verksamhetsplan mm. Till dess att nya stadgar är antagna gäller HORK:s nuvarande stadgar.

För att snabbt komma igång med verksamheten 2020 har projektgruppen redan nu formulerat ett antal regler som kommer att gälla under nästa år:

Avgifter för utnyttjande av anläggning Gropen

För medlemmar

Vardagar fram till kl.15.00   50:-/tim

Vardagar från kl. 15.00 och helger 80:-/tim

 För hela anläggningen 500:-/dag 

Hela anläggningen 100:-/tim  

Årskort 500 kr/familj 800 kr

 

Ej medlemmar

Vardagar fram till kl.15.00   100:-/tim

Vardagar från kl. 15.00 och helger 160:-/tim

För hela anläggningen 1000:-/dag 

Hela anläggningen 200:-/tim  

Årskort 1000 kr/familj 1300 kr

 

Avgifter för utnyttjande av anläggning Sudergutarnas ridhus

Ingen förändring jämfört med 2019 (med reservation för eventuella prishöjningar som kan beslutas av Sudergutarnas Ridhusförening).

 

Medlemsförmåner/Arbetsschema

Medlemmar som tränar för SGRK:s tränare och/eller tävlar på licens för klubben har följande förmåner:

 • Helt eller delvis subventionerad ridhushyra vid träning för klubbens tränare.
 • Kuskar och ryttare under 18 år får halva tävlingslicensen bekostad av klubben.
 • Möjlighet till subventionerade träningsavgifter vid särskilda projekt som sanktionerats av klubben eller Gotlands Ridsportförbund.
 • Bidrag på 1000 kr när man kvalificerat sig för/blir uttagen till, och väljer att delta vid nationella eller internationella mästerskap.
 • Klubben står för anmälningsavgifter vid lagtävlingar.
 • Resestöd för tävlingar utanför Gotland. (Läs mer om villkoren för resestöd längre fram).

För att kvalificera sig för något av ovanstående måste man uppfylla en arbetsplikt som funktionär vid 2-3 av klubben arrangerade tävlingar samt på två av sammanlagt fyra arbetsdagar på våra anläggningar. Arbetsschema och datum för arbetsdagar kommer ges ut i början av nästa år.

I mån av plats kan ryttare och kuskar som tävlar för annan klubb erbjudas möjlighet att delta i träning för någon av SGRK:s klubbtränare, eller andra träningstillfällen som arrangeras av klubben. Dessa ryttare och kuskar är undantagna från arbetsplikten men måste betala full ridhushyra och träningsavgifter.

 

Resestöd

Grunden för SGRK:s resestöd (båtresor) till tävlingar utanför Gotland är att vi följer de regler och ersättningsnivåer som fastställs av Gotlands Idrottsförbund, Gotlands Ridsportförbund, Destination Gotland och i vissa fall Region Gotland. 

 • Alla tävlingsresor måste bokas via klubben.
 • Stödet omfattar ryttare, en medhjälpare och fordon. Kuskar kan få stöd för två medhjälpare.
 • Resenären ska betala in hela kostnaden (framgår av bokningsbekräftelsen) för resan till klubben senast 10 dagar efter avslutad resa. Att betala i tid till klubben är eget ansvar (man får ingen faktura).
 • Resestödet betalas, efter ansökan, ut i efterskott. Stöd för resor gjorda mellan 1 januari och 30 juni betalas ut på hösten. Stöd för resor gjorda mellan 1 juli och 31 december betalas ut på våren.
 • Nivån på stödet beslutas av Gotlands Idrottsförbund och Region Gotland i efterhand. Det går med andra ord inte i förväg att veta hur stort stödet blir. (För resor gjorda under första halvåret uppgick resestödet till 70 procent av kostnaden, något högre vid SM-tävlingar)
 • För att kunna få resestöd måste man ha uppfyllt hela sin arbetsplikt. (se ovan)
 • Det finns ingen begränsning i hur många resor man kan göra under en säsong.
 • Det finns inga villkor på vilka klasser man måste tävla i.
 • Det får inte finnas motsvarande tävlingar/klasser på Gotland under de datum man reser.
Skribent: Kicki Jakobsson
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

SISU

 

Gangvide Farm logo

 

 

Stenstu Kvarn

Gotlands Södra Härads

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Södra Gotlands Rid och Körklubb - Ridsport
Emma Jansson, Hablingbo St Burge 529
62342 Havdhem

Kontakt:
Tel: 0733794981
E-post: This is a mailto link